Covid eljárásrend

Kedves Szülő!

Tisztelettel kérjük Önt, hogy tanulóink, dolgozóink és a családok egészsége, valamint a zavartalan  tantermi tanítás biztosításának érdekében működjenek velünk együtt és következetesen  tartsák be az alábbi óvintézkedéseket.

Az intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Amennyiben gyermeküknél betegségre utaló tüneteket észlelnek/észlelünk az NKK (Nemzeti Népegészségügyi Központ) aktuális eljárásrendje alapján a szülőnek gondoskodnia kell gyermeke orvosi vizsgálatáról, ellátásáról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél vagy a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

A gyermek hiányzása esetén csak az egészségi állapotra vonatkozó orvosi igazolással jöhet az intézménybe!

A szülő járvány idején nem léphet be az iskola épületébe. Az ügyintézés elsősorban online módon valósul meg.

Ügyintézés előre egyeztetett időpontban lehetséges, melynek során a szájmaszk viselése és a kézfertőtlenítés kötelező (elérhetőségeink: 83/356-004, turjeisk@gmail.com).

A szülő a gyermeket a főbejáratig kísérheti és csak a bejárat előtti területen várakozhat. Kérjük a várakozásnál is ügyeljen a szociális távolság (min. 1,5 m) betartására!

Az intézmény lehetőség szerint gondoskodik a tanulók lazább elhelyezéséről. A gyermekek számára a maszk viselése A ZÁRT KÖZÖSSÉGI TEREKBEN KÖTELEZŐ (folyosó, mosdó, informatika terem stb.), tanórán lehetséges, de nem kötelező. A 1,5m védőtávolság betarthatóságának biztosítása mellett az osztályok keveredését is igyekszünk elkerülni.

Kérjük maszk és papírzsebkendő kötelezően legyen a gyereknél!

A testnevelésórákat az időjárás függvényében szabad térre szervezzük, illetve szünetekben az udvaron és folyosón tartózkodunk. A rendszeres szellőztetés előírás, a helyiségek ablakát lehetőség szerint nyitva tartjuk. Kérjük Önt, hogy gyermeke megfelelő iskolai és tanórai ruházatáról mindennap gondoskodjon!

Az intézményben gondoskodunk az előírásoknak megfelelő higiénés szabályok betartásáról és a folyamatos fertőtlenítésről.

Kérjük, hogy a helybéli gyermekek 7:45-re érkezzenek!

Kérjük a szülő segítségét abban, hogy a személyi higiéne alapvető szabályait (kézmosás,tisztaság, védőtávolság stb.) és a köhögési etikettet otthon is tanítsák és tartassák meg gyermekükkel!

A gyermek saját használatra papír zsebkendőt , esetleg nedves törlőkendőt feltétlenül hozzon magával!

Mindannyiunk fegyelmezett és felelősségteljes magatartása szükséges ahhoz, hogy  megállítsuk a járvány terjedését és folytatni tudjuk a hagyományos tantermi oktatást!

Segítő együttműködését és megértését előre is köszönöm!

Türje, 2020. augusztus 31.

                                                                                             Pacsi Krisztián sk.

                                                                                                       intézményvezető

Fertőzöttségi adatok